Voel je goed met Ayuverda!

Yes! Er zijn weer een paar kilootjes af! No rush, it’s a lifestyle change not a diet ­čśë Ondanks dat ik het zelf allemaal zo goed hoor te weten als voedings- en lifestylecoach, had ik het de afgelopen paar jaar een beetje naar achter geschoven…een gezonde levensstijl. In het begin van de pandemie was ik erg gestrest en daarna gefrustreerd. Mijn dagelijkse slaapwijntjes hielden mij op de been. Achteraf gezien was ik de dag erna juist nog vermoeider, chagrijniger en opgefokt. Ik kreeg er ook een vale, doffe en droge huid van in mijn gezicht. De laatste twee maanden ben ik weer gezonder en bewuster gaan leven….Zonder een dieet te volgen ben ik inmiddels 4 kg kwijt. Een dieet helpt alleen even, maar pakt de oorzaak niet aan en het zit er ook zo weer bij de kilootjes als je weer meer gaat eten.Hoe ik mijn levensstijl omgooide? Door Ayuverda in mijn leven toe te laten. Euh? Ayuwattes? Ayuverda! Het is een levensstijl die zich richt op het herstellen van lichaam en geest. Het geheim? Voedingsadvies aangepast op jouw dosha, helende planten en kruiden, luisteren naar je lichaam en jezelf dagelijks liefdevolle aandacht geven. Dankzij een aan je profiel aangepaste voeding en levensstijl zal je evenwicht en harmonie vinden tussen je lichaam en geest.

Om ons te verwennen, gezonder te maken en ons terug te brengen naar onze oorspronkelijke harmonie maakt ayuverda gebruik van drie fundamentele principes: voeding, fytotherapie (kruidengeneeskunde) en levensstijl.

De ayuverdische voedingsleer is uniek en verschilt sterk van de onze. Je eet niet op basis van eiwitten, koolhydraten en vetten, maar op basis van smaken: zout, zoet, pikant, warm, koud, licht, zacht. Ayuverda volgt de seizoenen die het matabolisme rechtstreeks beïnvloeden. Zo wordt de darmflora versterkt.

De levensstijl, of routine, verwijst naar hoe wij onze dag invullen. Of het nu gaat om je activiteiten, het tijdstip waarop je opstaat en naar bed gaat, je trainingen…alles heeft invloed op het evenwicht van een perfecte staat van gezondheid. Binnen de Ayuverda zijn zo een breed scala aan adviezen en rituelen ontstaan om je in je dagelijkse leven op weg te helpen. Doel: je helemaal goed voelen!

Fytotherapie is zeer oud en krachtig. In de Ayuverda worden duizenden planten gebruikt. Die kunnen je helpen je welzijn te herstellen.

Klinkt allemaal best ingewikkeld, nietwaar? Maar eigenlijk valt het reuze mee! Ik dacht echter precies hetzelfde voor mijn studie ┬┤Ayuverda leer┬┤. Je zal het hele systeem niet onmiddellijk snappen misschien, maar gun jezelf wat tijd en lees je in of laat mij je helpen!

Waarom je voor Ayuverda zou willen gaan? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Ben je het bijvoorbeeld zat om tegen jezelf te vechten? Rennen en stressen, oordelen over je lichaam? Leer naar jezelf luisteren! Door Ayuverda ligt de nadruk om je lichaam lichter te maken om je goed te voelen in je hoofd en omgekeerd!

Wellicht droom je er ook van om op te staan in topvorm zonder dat je eerst drie bakjes koffie nodig hebt? Of wil je weer de rust in jezelf terugvinden en de natuur en alles om je heen omarmen. Weer kunnen genieten van het leven in de zuiverste vorm…

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *