Van de Randstad naar Drenthe? Steeds meer mensen willen groener leven…Me too!

Yes! Vorige week dinsdag kreeg ik dan eindelijk de sleutels van mijn hoekwoning in het mooie groene Emmen. Na jaren van twijfel heb ik dan uiteindelijk toch de stap durven nemen. Eerst met het idee van een second home. Een vakantiehuisje om lekker weekends in te vertoeven en te onthaasten van de Randstad. Echter hoe langer ik er ben om te klussen etc, hoe meer en meer ik mij er thuis begin te voelen. De mensen zijn zo vriendelijk, minder gehaast. De omgeving is schitterend en de vogeltjes zitten heerlijk in mijn grote achtertuin te genieten van het zonnetje. Daar wordt een mens toch gelukkig van, zeg nou zelf? Onthaasten, lekker bezig zijn in je eigen tuin en je focussen op het nu. Zo leven de Drentenaren naar mijn idee…& ik moet zeggen…I like it!

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan het leven in Drenthe? Oh ja vast wel, alleen heb ik nu even mijn roze bril op. Maar goed okay, ik zal hem even afdoen. Als ik dan toch een paar nadelen moet opsommen…

  • ik ga denk ik mijn achtertuin van nu wel een beetje missen…de duinen, het strand…de zeelucht en zelfs het gekrijs ‘s ochtends van de meeuwen op mijn dakraam. Echter, Nederland is geen mega groot land ofzo. Met de auto ben je binnen 2,5 uur vanuit Emmen in Den Haag. Met de trein een half uur langer, maar dat betekent nog dat je om 12.00 uur al op het strand kan liggen als je om 09.00 uur ‘s ochtends van huis vertrekt. Prima toch?
  • ik durf het niet met zekerheid te zeggen, want zie toch aardig wat leuke vacatures voorbij komen in Emmen (niet dat ik op zoek ben, aangezien ik mij volledig wil gaan focussen op NatuurlijkByLola) maar de werkgelegenheid schijnt beter te zijn in de Randstad. Dat wil zeggen…Dat er meer banen zijn. Maar goed, dat lijkt mij ook eigenlijk meer dan logisch want er wonen ook meer mensen in de Randstad.
  • In mijn geval ga ik wel mijn sociale leven hier missen. Mijn vrienden, het spontaan uiteten gaan etc. Maar idem dito hier geldt net als bij het strandverhaal dat het gelukkig maar hooguit 3 uur is. Dat is op zich wel te overbruggen.
  • Eazie! Ah, dat ga ik wel erg missen hoor! Waarom is er geen Eazie in Emmen? Maar goed…hoe ‘gezond ‘ Eazie ook lijkt, er zitten toch best veel geraffineerde suikers in de sauzen. Elk nadeel heeft dan ook zijn voordeel. Dat wordt lekker dagelijks verse maaltijden klaarmaken, groenten uit eigen moestuin oogsten en genieten van gezonde producten uit de lokale omgeving.
  • Mijn huisje…Mijn eerste echte koophuisje…Ja dat wordt wel even slikken! Maar goed dat is een nadeel voor mij, maar heeft natuurlijk niets met een nadeel te maken om uit de Randstad te vertrekken 🙂

Zoals je hierboven al kunt lezen, kom ik niet heel ver met mijn argumenten om beter in Den Haag te blijven. Vandaar dat ik dan ook uiteindelijk toch de knoop heb doorgehakt en er helemaal naar toe wil. Lekker eindelijk echt genieten van het groene leven en mijn dromen waarmaken. Naar het strand in Nederland ga ik toch niet heel vaak. Meestal zit ik in de zomer met mijn kont op een Spaanse playa…Vandaar dan ook mijn wens om (wellicht nog dit jaar) een klein iets voor mezelf te gaan kopen in Spanje. Een plekje aan het strand om toch nog zo nu en dan die heerlijke zeelucht op te snuiven.

Het plan is om ergens eind augustus te verhuizen…Met kat en al. Daar komt dan ook gelijk mijn grootste nadeel van verhuizen uit de Randstad voor mij. Na ja, verhuizen in het algemeen. Want gaat mijn babyboy het daar wel naar zijn zin hebben? Hoe gaat hij de reis er naartoe ervaren? Dat zijn voor mij dingen die mij wel een beetje nerveus maken. Echter heb ik er alle vertrouwen in dat wij er gewoon het beste van gaan maken. Straks heeft hij een enorme tuin om heerlijk in te ravotten, heb ik mijn plekje voor een moestuin, kan ik mij volledig focussen op mijn eigen bedrijfje en kan ik gaan genieten van al het moois dat Emmen te bieden heeft.

Waarom Emmen? Lees mijn andere blog maar is over hoe leuk Emmen wel niet is! https://www.groenerleventje.nl/vlinders-of-ooievaars-wat-heeft-jouw-voorkeur/

Een hele fijne dag allemaal! Geniet van jullie zondag! Namasté!

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *