Nog heel eventjes en dan is het zover…dan krijgen wij hopelijk allemaal weer ons vakantiegeld gestort. Het is nog maar de vraag of wij dit jaar wel op vakantie kunnen naar het buitenland en zo ja of je dat wel zou moeten willen in deze tijd. Uiteraard zijn leuke dagtripjes in eigen landje ook een goed alternatief.

Hieronder nog 10 andere tips wat je met je vakantiegeld kunt doen!

 1. Los wat extra hypotheek af
  Hoe meer je aflost, hoe lager je maandlasten uiteindelijk worden. Kijk op de site van jouw bank voor meer informatie en de voorwaarden voor extra aflossen op jouw hypotheek.
 2. Investeer in je huis;
  Is jouw keuken aan verbouwing toe? Of wil je al heel lang een dakopbouw? Wellicht is nu de tijd om serieus na te denken over een investering in jouw huis. Hierdoor wordt de waarde van jouw huis ook gelijk hoger.
 3. Check je gezondheid
  Heb je de afgelopen weken niet zo gezond geleefd of zit je al een tijdje in onzekerheid over bepaalde klachten? Doe een gezondheidscheck! Via www.prescan.nl of www.privatescan.nl kun je zonder verwijzing een MRI scan laten doen. Je kunt kiezen voor een bepaald gebied of een full bodyscan. Wil je het niet zo rigoureus aanpakken maar wel even een kleine check? Laat dan je bloedwaarden controleren via https://testjegezondheid.nl/
 4. Ga gezonder leven
  Koop een barbell en/ of yogamatje en begin thuis met sporten. Of investeer in een paar goede hardloopschoenen en ga richting bos voor een heerlijke run. Wil je wat afvallen, maar lukt dat je niet alleen? Kijk dan is op de site van GCN. Wellicht is de hulp van een gewichtsconsulente iets voor jou? Hij/ zij kan jou helpen met het bereiken van jouw doelen.
  http://www.gewichtsconsulentennederland.nl/dolores-lola-gerritse-zuid-holland/
 5. Schrijf je in voor een online cursus
  Altijd al Spaans willen leren? Of wellicht een cursus gezonde voeding? Kijk dan is op de sites van onderstaande online studieaanbieders. Wie weet zit er iets leuks voor jou bij en ontwikkel je een hele nieuwe passie:
  https://www.nti.nl/
  https://www.nha.nl/
  https://www.loi.nl/
 6. Koop een piano
  Het is uiteraard wel een grote uitgave ineens, maar muziek maken kan een mens veel deugd doen. Het stimuleert de hersenen en werkt tevens ontspannend. Is piano niets voor jou? Wat dacht je anders van een gitaar of misschien de drums? Kijk is op https://muziekschool.nl/ voor goedkope en goede online muzieklessen!
 7. Betaal schulden af
  Eigenlijk hoort deze tip op nummer 1 te staan! Voordat je je geld gaat uitgeven, los eerst altijd je schulden zo veel mogelijk af! Schuldenvrij leven geeft zoveel meer rust en het biedt weer kansen om te gaan sparen.
 8. Sparen
  Het is altijd handig geld achter de hand te hebben voor noodgevallen of voor moeilijkere tijden. Begin daarom met sparen! Je hoeft uiteraard niet heel je vakantiegeld opzij te leggen. Elke maand 50 euro sparen levert je namelijk al aan het eind van het jaar 600 euro op! Niet verkeerd toch?
 9. Doneer aan een goed doel
  Wil je met jouw geld ook anderen helpen? Doneer dan een deel van je vakantiegeld aan een goed doel.
  Zelf steun ik TEAM JAYME:
  https://teamjayme.nl/ https://www.facebook.com/groups/672647086842641/
  Jayme is een vrolijke dreumes van 11 maanden die lijdt aan een erfelijke spierziekte. Alleen is het medicijn om hem een kans te geven te overleven helaas nog niet in Europa verkrijgbaar. Om het medicijn tóch te krijgen zetten vele (waaronder ook bekende Nederlanders) zich massaal in. Het medicijn kost namelijk 1,9 miljoen euro! Zonder dit medicijn zal het jongetje niet oud worden. Help jij zijn ouders mee om dit bedrag bij elkaar te krijgen?
  Johan Rensen (zanger, model en radiopresentator) zet zich dagelijks in voor Jayme. Check zijn facebookpagina https://www.facebook.com/pjejohan Elke euro helpt! Hieronder een link, mocht je gelijk al 2 euro willen doneren aan dit goed doel!
  https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=m05fesQkxYbIyHhdSUgcK7651moDsMXc&fbclid=IwAR0gkltW5ps7xcTT4LoSkzneD-TDx57myVW89i5CJdp_GGD_dwTnU8PZuNo
 10. Boek een huisje aan de kust of ga een weekendje weg in eigen land
  Toch behoeften om een paar dagen weg te zijn van huis? Kijk dan op de volgende sites voor de leukste vakantiehuisjes of weekendjes weg.
  https://www.vakantieveilingen.nl/
  https://www.debontewever.nl/
  https://www.roompot.nl/
  https://www.corendon.nl/nederland/noord-holland/amsterdam/corendon-village-hotel-amsterdam#9820.NLVIL..010620.2.DZ-A..

  Nederland heeft zulke mooie plekjes! Als het weer meewerkt staat een vakantie in eigen land absoluut voor een geweldige vakantie!

Voor nu een hele fijne zaterdag en geniet van het heerlijke zonnige weer! Smile, be happy, be grateful! Namasté

Liefs, Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *