Top zeven van Ayurvedische planten

Laatst kocht ik een boekje bij Paagman ´Ayurveda voor elke dag´. Een klein handig boekje waarin de beginselen van de Ayurveda worden uitgelegd. Heel informatief, maar ook zeker aangenaam om te lezen. Het bevat zoveel informatie over hoe te starten met Ayurveda! Nu heb ik wat achtergrondkennis, maar zelfs voor mij kwamen er dingen naar voren die nieuw voor mij waren.

Wat ik erg leuk en interessant altijd vind om over te lezen, is de geneeskracht achter kruiden en planten. In dit kleine boekje staan de zeven top ayurvedische planten die je eigenlijk dagelijks zou moeten toevoegen in je leven. Je kunt het boek kopen via Bol.com! Echt een aanrader om je lichaam en geest weer in balans te brengen.

Triphala: de superformule voor je buik!
Triphala is een mengsel van drie gedroogde Indiase vruchten in poedervorm: amalaki, haritaki en bibhitaki – drie poeders voor de drie dosha´s. Deze mix is dus over het algemeen evenwichtig voor alle drie. Wat is er zo speciaal aan? Triphala zorgt voor een regelmatige stoelgang, ontgift en maakt een optimale spijsvertering mogelijk. Bovenal heeft hij een vitaliserende werking voor alle weefsels! Tevens is het een superkrachtige antioxidant! Negatief punt is alleen dat het niet echt lekker smaakt! Dus hup klein beetje heet water in een expresso kopje, een theelepel triphala en doorslikken…Want dit wondermiddel werkt!

Chyavanprash: de energiebooster!
Deze oude ayurvedische bereiding in pastavorm, gemaakt van amalaki, een Indiase vrucht, staat bekend om haar spectaculaire rijkdom aan vitamine C en antioxidanten. Ze bevat ook meer dan dertig planten, ghee en sesam. De voordelen: ze verhoogt de immuniteit, herstelt alle weefsels, geeft kracht en vitaliteit, ondersteunt de spierontwikkeling, het ademhalings- en hartstelsel, verbetert de stoelgang en is anti-aging…Te bestellen via internet. Bij voorkeur biologisch!

Lees meer over de top 7 planten in het boek! Er zijn namelijk zoveel planten geschikt voor de ayurvedische geneeskunde. Voel je beter in je vel met ayurveda! Het heeft mij echt geholpen. Het geeft mij zoveel rust, vertrouwen en zelfvertrouwen…Het geheim? Voedingsadvies aangepast aan wat jij als persoon nodig hebt, helende planten en kruiden, luisteren naar je lichaam en jezelf dagelijks liefdevolle aandacht geven! Zodat ook jij je weer snel fit en gezond voelt in je eigen lichaam, want dat verdien je en je lichaam ook! Wees lief voor jezelf en zorg goed voor je lichaam. Namasté!

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *