Onthaasten – Kom jij ook elke dag uren te kort?

Vroeger voelde ik mij soms net dat konijn uit Alice in Wonderland. Dat konijn ken je vast wel. Check onderstaand filmpje maar is:

Onthaasten – Maak tijd vrij voor jezelf!

Herken jij dit ook? Dat er soms gewoon te weinig uren in de dag lijken te zitten voor alles wat je wilt doen? Of dat je door andere verplichtingen niet toe komt aan datgene waar je eigenlijk het liefst de hele dag mee bezig wilt zijn?

Dat had ik vroeger ook, totdat mijn lijf zei van: NEE! Nu ben ik het zat! Tot hier en niet verder! Ik luister nu meer naar mijn hart. Soms is datgene wat verstandig is om te doen namelijk niet altijd datgene wat het beste voor jou en jouw lijf is.

Een half jaar geleden ben ik daarom ook minder uren gaan werken, zodat ik meer tijd over houd nu voor mijn passies zoals wandelen, schrijven en yoga. En uiteraard ook om meer tijd met mijn familie en Mister Snowball door te brengen. Ik kan je vertellen…Het was de beste beslissing in mijn leven!

Op den duur wil ik mij volledig gaan focussen op mijn passies. Helaas kan dat op dit moment nog even niet, maar ik blijf dromen. Nee ik zeg het verkeerd, want aan alleen maar dromen heb je niets! Ik blijf dagelijks stapje voor stapje dichter naar mijn einddoelen toe werken. Het begint bij dromen, maar zonder actie blijf je op je plek hupsen en dat is zonde van jouw kostbare tijd!

Ik heb een moodboard, een spaarplan en een tijdlijn gemaakt. Mijn einddoel: heerlijk kunnen leven ergens op het platteland in een klein vrijstaand huisje of ergens dichtbij het strand op Ibiza. Dagelijks heerlijk schrijven, genietend van de natuur en de omgeving. Een leven zonder stress en haast.

Dagelijks opstaan zonder het gevoel te hebben te worden opgejaagd. Luisterend naar mijn lijf en wat het nodig heeft. Een leven waar lichaam en geest in balans zijn. Hoe heerlijk is dat? Dat wil toch iedereen?

Laat je daarom dan ook nooit tegenhouden door negatieve gedachtes, maar maak die dromen waar. Believe in yourself! Laat het niet bij dromen blijven! Echter wees ook niet te ongeduldig anders raak je nog meer gestrest. Maak een plan en houd je eraan en je zult zien dat er nog best wel een paar uurtjes van je dag over zijn als je je doelen voor ogen houdt en weet waar jouw prioriteiten in het leven liggen. Maak daar ook gewoon tijd voor en durf NEE te zeggen tegen dingen of mensen die jouw energie gewoon opvreten! Even helemaal niets is soms ook gewoon heerlijk! Jouw lijf zal je er dankbaar voor zijn!

Ik zou vandaag mijn keuken gaan pimpen, maar mijn lijf zegt vandaag gewoon even NEE! Afkicken van Cola brengt toch nog aardig wat afkickverschijnselen met zich mee. Dat had ik niet zien aankomen! Zo zie je maar hoe slecht dat spul eigenlijk is! Mijn lijf is helemaal van slag! Ik heb het gevoel alsof ik net een halve marathon heb gelopen en de hele nacht heb zitten drinken. Echter, wij zetten door! Dag 5 zonder Cola is een feit..!

Dus in plaats van klussen ga ik vandaag maar is heerlijk thuis ontspannen met een theetje, wat yoga oefeningen, een goed boek en wellicht vanmiddag een onthaastende wandeling langs het strand….

Alvast een heel fijn weekend allemaal! Namasté! Liefs, Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *