Mr. Snowball is boos! ‘Ik ga naar Kit(tie)alië!’

Het is zondag en normaal kroel ik vaak de hele dag door met mijn lieve meneertje. Vandaag had ik daar helaas niet zo heel veel tijd voor…

Ik kijk op de klok en het is alweer 19.00 uur! De hele dag heb ik administratie bijgewerkt en voornamelijk mij geïrriteerd aan dingen die niet willen lukken. Mister Snowball heeft geduldig naast mij gelegen tot net en min of meer geprobeerd mijn aandacht te pakken te krijgen, om mij waarschijnlijk weer een beetje met zijn geknor op te vrolijken. Tevergeefs…Althans, tot net!

Snowball? Snowy? Moussie (ja ik vind hem net een witte muis, dus noem hem ook weleens moussie haha) Nope nergens Mister Snowball! Lichtelijk in paniek roep ik steeds harder, terwijl ik alle hoeken en gaten van mijn huis al heb door zocht. Waar is ‘ie nou? Waar kan hij nou gebleven zijn? Nou hier dus:

Hij dacht waarschijnlijk: ‘en nu ben ik al dat negeren zat! En ik maar lief kopjes geven, knorren, maar nee hoorrr…Mevrouw is druk bezig! Nou dan vertrek ik wel naar Kit(tie)alië!’

Ik hoor je denken…Waar ligt Kit(tie)alië nou weer? Nou daar wilde ik heen vertrekken toen ik een jaartje of vier was. Wat er aan vooraf ging aan het moment weet ik eerlijk gezegd echt niet meer, maar ik was boos! Oh wat was ik boos! Ik was het zat! Met moeite pakte ik twee lege koffers en gooide die van de trap naar beneden en riep ‘ik ga naar Kit(tie)alië!’ Ik bedoelde uiteraard Italië, maar kon dat waarschijnlijk nog niet zo goed uitspreken.

Mijn ouders lagen in een deuk! Ik wat minder toen mijn moeder de koffers pakte en een paar kledingstukken van mij erin begon te leggen. ‘Ik help je wel even pakken, zei ze lachend’ ‘Ja, maar, ja….hoe moet ik daar dan heen? En waar moet ik dan slapen? Het is koud buiten’ Mijn moeder lachte weer en antwoordde: ‘ja jij wilt toch zo graag naar Kit(tie)alië’

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik toen niet meer zo stoer was en heel hard begon te huilen. Nu kan ik er wel om lachen.

Echter weet ik niet of Snowy van zijn plan af zal zien om naar Kit(tie)alië te gaan als ik niet gauw met hem ga knuffelen nu!


Dusse…..


Fijne zondagavond nog allemaal! Ik ga offline…Het is Snowball & me time! Namasté!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *