Start met verkopen van je spullen via Bol.com en leef alsof je moet rondkomen van een uitkering…

Aangezien ik hard aan het sparen ben voor een sabbatical volgend jaar en voor iets verder in de toekomst hopelijk ooit een finca op Ibiza, probeer ik momenteel zoveel mogelijk te besparen en meer inkomsten te vergaren.

Ik heb een vaste baan met op zich een goed salaris, dus kan ik al wel een aardig centje op zij leggen alleen moet ik mij er wel echt toe zetten het te doen. Een moodboard werkt daar echt heel goed bij! Visualiseer je dromen! Check een van mijn vorige blogs maar is…

https://www.bespaarkatje.nl/2019/10/20/moodboards-a-bucketlist-een-3-jaren-plan-houd-je-doelen-voor-ogen-en-laat-je-dromen-uitkomen/

Echter zijn er ook nog tig andere manieren om sneller het gewenste bedrag bij elkaar te sparen. Ongeacht wat je spaardoel ook is en hoe hoog het bedrag is dat je nodig hebt. Alle kleine beetjes helpen.

Hieronder 5 tips waardoor ook jij je spaardoel sneller bij elkaar hebt gespaard. En geloof mij, sparen kan verslavend werken! Zodra je jouw spaargeld ziet groeien en jouw doel dichter en dichter bij ziet komen, des te fanatieker je gaat sparen en besparen! Mark my words!

1.Schrap in je vaste lasten; hoe minder vaste laten je hebt, hoe meer geld je over houdt in de maand om te sparen. Pak pen en papier en zet al je inkomsten en uitgaven op een rijtje en kijk waarop je kunt bezuinigen. Is een abonnement op fruit en groente nou echt nodig? En bel je überhaupt nog wel met jouw huistelefoon? Kan de energierekening niet omlaag door over te stappen naar een andere leverancier? Check it out!

2.Leef onder je stand! Wat zou je doen wanneer je nu ontslagen zou worden? Zou je dan uitkomen met je vaste lasten en uitgaven? Vooral in deze onzekere Corona tijd is het van belang geen onnodige uitgaven te doen. Ik heb ooit een keer gelezen dat je moet leven alsof je een uitkering ontvangt en dat bedrag als inkomsten aan moet houden. Dus leven van 70% van jouw huidige netto maandsalaris. Lukt jou dat? Ik zeg doen! De rest stort je uiteraard op je spaarrekening iedere maand zodat je steeds weer een stapje dichter bij je spaardoel bent;

3.Ga spullen verkopen die je niet meer gebruikt! Wij hebben waarschijnlijk allemaal wel eens iets via Marktplaats verkocht, maar wist je dat je ook jouw spullen via het grootste platform van Nederland kunt verkopen?

Via Bol.com kan ook jij nu verkopen! Bied kosteloos jouw gebruikte, tweedehands (studie)boeken, muziek en films aan op bol.com. De artikelen die jij te koop zet zijn direct zichtbaar voor de miljoenen bezoekers. Het enige wat jij hoeft te doen, is de prijs bepalen, maar daar helpen zij je bij. Alleen op het moment dat je iets verkoopt rekent Bol.com een bemiddelingsbijdrage. Check onderstaande link maar is voor meer informatie!

https://www.bol.com/nl/m/tweedehands-verkopen/?promo=footer_tweedehandsverkopen

4. Vakantiegeld? Stort het rechtstreeks op je spaarrekening en blijf gefocust op je doel waarvoor je het allemaal doet!

5. Stop met het kopen van meuk en ‘aanbiedingen’! De nieuwste Iphone is geen aanbieding wanneer die ineens 50 euro goedkoper is als je geen nieuwe telefoon nodig hebt! Ook geen koopje is een wollen zwarte vest die ‘slechts 15 euro is’ wanneer je er al twee in de kast hebt hangen en het hartje zomer is! Hetzelfde geldt ook eigenlijk voor je hypotheek! Daar kom ik in een ander blog binnenkort nog uitgebreid op terug. Maar in het kort… Een bankspaarhypotheek wordt zo geprezen omdat je maandelijks een heerlijk centje terug krijgt van de belastingdienst. Echter betaal je wel onwijs veel rente per maand en zou je wellicht per maand minder betalen met een andere hypotheekvorm. Wellicht is dit ook het bekijken waard.

Het komt er eigenlijk op neer dat je niets hebt aan maandelijks gratis super heerlijke hondenbrokken terwijl je thuis een kat hebt! Snap je?

Mijn motivatie en inspiratie om te sparen haal ik trouwens vaak van deze site https://www.porterenee.nl/ Echt een aanrader om haar site is door te lezen! Ze is van duizenden euro’s in de schulden naar een bijna hypotheekvrij leven gegaan. Geweldig!

Laat mij tot slot je nog één tip geven: geef niet op, blijf dromen, blijf gefocust en blijf doen en doorgaan! Make your dreams come true!

Een heel fijn weekend allemaal! Namasté! Liefs, Lola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *