Wellicht is het nog een beetje vroeg voor lentekriebels, maar ik heb ze nu eenmaal. Ik laat ze. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat gekriebel eigenlijk ook best lekker…

Het is nog niet eens half januari, maar ik heb de lente al in mijn bol. De kerstboom is de deur uit, mijn huisje is helemaal lentefris en super mooi opgeknapt, de oliebollenkraam is gelukkig weg (het werd echt te erg met die bollenverslaving van mij!) en de alcohol hebben we alweer drie weken laten staan. Mijn lijf roept yes, zon laat je zien! Narcisjes kom tevoorschijn! Of tulpjes mag ook, aangezien het vandaag Nationale Tulpendag is uiteraard.

Lente in huis – fleur je interieur!

Echter zit ik met één klein probleempje….Mijn huis is namelijk lente klaar, Snowball rent bij elk klein zonnestraaltje als een krolse poes door het huis (euh ja Snowy is een kater idd…dus dat!) en door mijn lijf gieren de kriebels! Alleen zijn het helaas niet alleen happy voorjaarkriebels vrees ik want alles om mij heen is dan wel lente klaar, behalve ik zelf! De winter heeft mijn lijf geen goed gedaan.

Oliebollen, champagne, veel eten en weinig sporten…Ik voel mij op het moment net een schattig hangbuikzwijntje….Ik wilde sexy typen, maar ik geloof niet dat hangbuikzwijntjes echt sexy kunnen zijn en ik voel mij op het moment verre van sexy om eerlijk te zijn…

Gelukkig zijn die voorjaarkriebels er dit jaar vroeg bij en heb ik nog alle tijd om mijn lijf echt voorjaarsproef te maken! Mijn plan? Back to Zumba! Ik mis het, i loved it, i still love it en ik voel mij er goed bij!

Minimaliseren op de sportschool is dus niet echt mijn ding heb ik ondervonden. Thuis sporten is natuurlijk erg handig, maar dan moet je het ook wel doen! En dat laatste heb ik dus de afgelopen tijd niet echt gedaan en dat is helaas ook wel te zien…

Back to Zumba dus en back to the sportschool! Wie doet er mee? Gezond eten, lekker sporten, ontspannen met yoga en dit jaar sexy en vol zelfvertrouwen pronken met je bikini body op het strand? Ik zeg: count me in! Natuurlijk draait zelfvertrouwen niet alleen om hoe dik of dun je bent. Van jezelf houden zoals je bent zou iedereen moeten doen. Echter is een beetje sporten, wat gezonder eten en wat strakker in je vel zitten ook niet verkeerd voor je zelfvertrouwen uiteraard. Het draait allemaal om balans….en die balans heb ik helaas de afgelopen maanden ‘ietsjes’ overschreden…

Balans en orde in mijn huis, hoofd en lijf dus….Al voel ik die ongeduldige kriebels weer kriebelen…Ik ga er gewoon aan toegeven…Lekker uurtje shaken! Zumba hé, zumba ha…En laat ‘ha’ nou net zon betekenen in het Sanskriet (yoga taal). Het staat voor het actieve gedeelte en de zon. Warmte en actie dus! Kriebelt het ook al bij jou?

Kurkuma – geelwortel – helpt bij de vetverbranding & bij het detoxen van giftige stoffen uit je lichaam!

Tip: Start met het nemen van Kurkuma (geelwortel)! Het is echt een wondermiddel! Gewoon te koop bij Holland Barrett (als poeder) of vers op de markt/ eco winkels. Het ondersteunt de lever (vetvertering) en het helpt bij het behouden van een gezonde huid. Ook bevordert het de natuurlijke weerstand en beschermt het onze cellen tegen radicalen. Ideaal natuurlijk hulpmiddel voor bij het afvallen en om je lijf te detoxen van giftige stoffen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *