Leef als een kat – Meer plezier, minder stress!

Terwijl vrouwtje mijn ontbijt aan het klaarmaken is, maak ik van de gelegenheid gebruik het toetsenbord voor één keer van haar over te nemen.

Ik spiek namelijk soms stiekem op haar website en denk dan bij mezelf…Ohhhh miauwwww…wat vermoeiend en ingewikkeld zijn jullie mensen toch! Waarom maken jullie het jezelf zo lastig?

Een bijna net zo beroemde kater als ik heeft er ooit is een keer een boek over geschreven. Deze internationale bestseller over het bereiken van mindfulness door het denken en doen als een kat beveel ik jullie dan ook van harte aan om te gaan lezen.

‘Jullie houden er volgens mij gewoon van om problemen voor jezelf te creëren. Ik kom het dagelijks tegen en mijn soortgenoten ook. Jullie stoppen maar niet en een van jullie favoriete taken lijkt wel om meerdere dingen tegelijk te doen. Hoppa nog meer stress! Jullie zijn altijd wel op zoek naar iets, alsof het leven dat jullie hebben niet voldoende is. Jullie zeggen op zoek te zijn naar geluk: maar weten jullie eigenlijk wel wat geluk is?’

De kater die dit boek geschreven heeft vindt dat het tijd wordt om jullie mensen is goed wakker te schudden en wijsheid bij te brengen. Ik ben het helemaal met hem eens! Wij katten kennen immers de kunst van het leven! Ik eet wanneer ik honger heb, slaap wanneer ik moe ben en zeur niet over mijn kleine hangbuikje aangezien ik blij ben dan ik weer een dagje langer heb mogen ademen. Het uren wachten totdat de muis uit zijn holletje komt heeft mij geduld geleerd, het kijken naar de mooie visjes in het aquarium mij hoe te mediteren. Wij vervelen ons geen minuut en kijken ook niet constant naar de klok. Wij gaan dan ook niet gehaast door het leven.

Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens zoals jij. Als jullie meer zouden leven zoals wij dat doen, dan zou de wereld een stuk relaxter zijn. Zoals Sigmund Freud ooit heeft gezegd: “Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd’

Ik vind het boek zo herkenbaar! Deze kater heeft zeker schrijftalent! Uiteraard zou ik het hier en daar een beetje anders aanpakken in mijn wijze lessen aan jullie gestreste wezens, maar goed daarom ben ik ook bezig met mijn eigen boek. Mijn baasje weet dit nog niet, dus ssst nog niets verklappen 😉

Mmm…Mijn ontbijtje is klaar zo te horen; ik hoor haar roepen…Heerlijk! Moussie voor die poessie….Oh wacht ik ben een kater haha…Nou ja whatever…Ook weer zoiets menselijk…poes/ kater….Wat maakt het uit? Al dat onderscheidt….Om moe van te worden! Eerst maar is even een hapje eten nu en dan een kleine siësta straks… Best vermoeiend eigenlijk om zo slim te zijn. Vanmiddag maar even een uurtje yoga en mediteren…

Knuffel van mij en geniet van jullie zondag! Relax, chill en just go with the flow (jaja ik spreek zelfs een woordje Engelsmiauww!)

Namasté! Mister Snowball – Miauwww

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *