Is Cola echt zo ongezond?

Cola (light) en wat het doet met je lichaam…

Ongeveer een jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ben ik gezonder gaan leven. Geen slaapmutsjes meer. Veelal biologisch voedsel en vers uit de natuur. Van alcohol naar avocado dus…

Aangezien het mijn doel is als natuurvoedingasdviseur aan de slag te gaan en mensen te leiden naar een gezonder levensstijl en leven, moet ik het natuurlijk ook eerst zelf doen. Dat doe ik ook al. Ik eet gezond, sport regelmatig en neem mijn ontspanning wanneer mijn lijf er om vraagt. Echter is er één verslaving waar ik nog niet aan wilde toegeven…Coca light!

Nu zul je denken? Ach, light…er zit tenminste geen suiker in! Nee dat klopt en daar blijft het dan ook wel bij. Hoe graag ik het ook zou willen ontkennen, het blijft giftig spul en erg ongezond voor je lichaam.

Tuurlijk wist ik dit allang, maar altijd hield ik stevig mijn oogkleppen op wanneer ik weer mijn volgende blikje cola uit de koelkast haalde. Ik begon namelijk ‘s ochtends al gelijk bij het ontbijt met een lekker blikje cola light. Ik snakte er al naar zodra ik mijn ogen opendeed. Nou ja snakte….Ik snak er nog steeds naar eerlijk gezegd. Echter heb ik besloten er nu een punt achter te zetten.

Voor mijn studie en blogs lees ik natuurlijk heel veel over gezonde voeding, cafeïne, aspartaam en wat bepaalde e-nummer je lijf aandoen. Geloof mij je gaat schrikken! En nee zoals ik net al schreef…ik wist dit al jaren maar koos ervoor mij ervoor af te sluiten…Tot vanochtend…

Ik begon mijn ochtendritueel met verse citroensap en een stukje gember (het liefst had ik de sap en de gember al gelijk in mijn cola gekieperd, maar ik heb mij in kunnen houden…) Bij het gezonde ontbijt een heerlijk koud blikje colaatje light en even nog wat doorlezen in mijn studieboeken voordat ik straks naar mijn werk moet…

Naast het feit dat aspartaam in cola light onwijs slecht voor je is en je er allerlei kwaaltjes van kunt krijgen (waar ik eigenlijk al jaren onbewust mee loop…Lees: oorsuizingen, spastische darmen, veel moeten plassen, vermoeidheid…etc.) zit er dus blijkbaar ook een stof in elke vorm van Cola die ervoor zorgt dat de telemoren, de beschermende uiteinden van de chromosomen, aanzienlijk afbreken. Ter vergelijking: iemand die 600 milliliter cola per dag drinkt, breekt even snel de telemoren af als iemand die dagelijks een paar sigaretten opsteekt. Hierdoor heb je meer kans op kanker en vroegtijdige veroudering van het lichaam. OMG! Daar schrok ik dus echt van!

Ik ben juist anti roken omdat ik het erg ongezond vind en als de dood ben voor kanker en nu door mijn Cola verslaving word ik dus vergeleken met een zware roker die een pakje Marlboro per dag paft (wist niet eens dat er een r tussen zit by the way, moet je nagaan haha 🙂 Ik heb de rest van mijn blikje daarnet dan ook gelijk weggegooid en ik ga maar is een poging wagen…Dit wetende nu is voor mij echt de druppel!

30 dagen zonder Cola challenge, doe jij mee? Vanaf morgen 1 september drink ik een maand lang geen Cola light meer. Uiteraard zal ik in mijn blogs vertellen of ik er wat van merk. Het zal in ieder geval al een paar centjes uit mijn portemonnee schelen 😉

Wil je meer weten over de negatieve gevolgen van aspartaam, cafeïne, Cola en/ of E-nummers die eigenlijk wel in alle soorten frisdranken zit? Check dan onderstaande links maar is. Het zal je verbazen wat voor troep je eigenlijk allemaal tot je neemt!

https://energiekevrouwenacademie.nl/aspartaam-hoe-light-producten-je-zwaar-ziek-en-dik-maken/

https://community.consumentenbond.nl/voeding-levensmiddelen-9/waarom-kan-cafeine-slecht-zijn-2716

https://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/

Voor mij de komende maand dus alleen maar water en gezonde theetjes! Een fijne dag allemaal! Namasté! Liefs, Lola.

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published.