I like some avocuddles..!

Ik ben een gevoelsmens. Trek mij emoties van anderen erg aan en haat onrecht. Mijn stresslevel kan dan ook van dag tot dag anders zijn. Het ligt er maar net aan wat op mijn pad komt. Echter het aantrekken van gevoelens en het voelen van vele emoties is een totaal ander verhaal dan het makkelijk of met enige moeite kunnen uiten van die gevoelens. Ik voel het dan wel, wellicht zaken soms wel 100% meer dan andere mensen…maar die gevoelens dan uiten…daar heb ook ik soms moeite mee. Dat ik werk als lifecoach betekent namelijk niet dat ik daarnaast ook niet gewoon mens ben.

Ieder mens is anders. De één is heel makkelijk in het uiten van zijn gevoel en de ander klapt gelijk dicht bij emotionele gebeurtenissen. Ik denk dat ik er een beetje tussen in hang. Het licht er namelijk bij mij aan waar het om gaat. Gaat het om onrecht? Dan ben ik de hardste schreeuwer! Doet iemand een hond pijn? Ik word in zulke situaties nog net niet afgevoerd voor verbale moord haha. Discussies over verschillende onderwerpen? Van politiek tot de voedingsindustrie? Kom maar op! Echter als het om de liefde gaat dan ben ik een schijterd. Maar dan ook een echte! Ik durf mijn gevoelens dan niet te tonen of te uiten omdat ik bang ben voor de reactie van de ander. Wellicht voelt hij helemaal niet hetzelfde? Of verandert onze band daarna. Maar goed, dat weet je pas als je een poging waagt toch? No match? Dan weet je ook wel gelijk waar je aan toe bent toch? Maar maak dat echter maar mijn hoofd en hart wijs! Beter spijt van dingen die je hebt gedaan, dan spijt van dingen die je achteraf eigenlijk toch graag had willen doen…

Mijn ex zei altijd tegen mij dat ik slecht was in het uiten van wat ik voel, maar wij versterkten elkaar enigszins, want beide waren wij dat eigenlijk maar wij zagen het allebei niet in of wellicht ook beide te koppig om als eerste toe te geven. Dat zou het ook nog kunnen zijn 😉

Hoe dan ook…Nog steeds, ondanks dat ik nu zelf al een tijdje als coach werk, heb ik er last van wanneer een jongen mij weet te boeien. Ik ontken dan zelfs mijn gevoelens. Zelfs als hij er naar vraagt of iemand het benoemt! Hoe zonde eigenlijk…Maar goed, gelukkig weet ik nog wel mijn gevoelens te uiten naar mijn eigen mannetje die mij vrolijk kopjes aan het geven is terwijl ik dit blog schrijf, Mister Snowball…

Ik moet zeggen dat ik er wel steeds beter in begin te worden. Dat komt ook omdat ik mij beter in mijn vel voel. Fitter, gezonder. Het eerste wat ik bij stress doe is namelijk naar food grijpen. Herkenbaar? Check dan is dit artikel uit de Cosmopoliton met tips wat te doen bij stress eten.

https://www.cosmopolitan.com/nl/health-en-body/a157063/met-deze-simpele-trucs-is-stoppen-met-stress-eten-een-eitje/

Of het echt een eitje is aldus de titel doet vermoeden vraag ik mij echter toch wel echt af. Pak in ieder geval je stress aan! Uit die gevoelens, maak van je hart geen moordkuil. Waar het ook om gaat! Probeer de triggers van jouw stress aan te pakken en doe aan mindfulness!

Ga dieper ademen (hiermee geef je je hersenen een seintje dat je lichaam moet ontspannen), vraag jezelf af “Is dit over vijf jaar nog steeds zo belangrijk?”, leid jezelf af door te tekenen of te bewegen (sporten verlaagt je stressniveau aanzienlijk). Er zijn talloze manieren om van stress af te komen. Zoek degene die het beste bij je past en gebruik het op momenten waarop je normaal zou gaan eten.

Sommige voedingsmiddelen kunnen echter wel stress verminderen overigens. Ben je benieuwd naar welke voedingsmiddelen dat zijn? Stuur mij dan gewoon een mailtje en ik help je graag! Denk in ieder geval aan vezelrijk voedsel en voedsel met magnesium (bananen) en zink (bladgroente). Ook voeding met vitamine B (avocado) en kruidenthee doen wonderen!

Dat ik durf toe te geven dat ik het eng vind om mijn gevoelens te uiten is sowieso al een eerste stap in de goede richting. Toegeven dat je een probleem hebt met iets of ergens mee zit is alleen maar goed en helpt je verder te komen in jouw persoonlijke ontwikkeling en een betere versie van jezelf te worden. Remember that! En het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar ondanks dat ik mijn gevoelens niet durf toe te geven aan die leuke boy die nu al een tijdje in mijn mind zit, ik verlies gelukkig mijn zelfvertrouwen hier niet door. Diep van binnen weet ik dat ik de moeite waard ben. Dat ik leuk ben en grappig. Gezellig en flexibel. Perfect girlfriend material dus eigenlijk haha 😉 Zou het stiekem misschien ook zo kunnen zijn dat ik bang ben om mijn leuke single leventje op te geven? Wil ik wel iemands avocado zijn? Ach, for starters zouden zijn avocuddles ook gewoon alleen al erg leuk ;-p

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *