Hoe word je happy?

Lastige vraag, maar het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel! Happy zijn en je happy voelen is eigenlijk een mindset. Het is een kwestie van die knop omdraaien, luisteren naar je gevoel, dankbaar zijn voor het nu en gewoon happy zijn wanneer jij dat wilt!

I know, makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard. Echter happy zijn en worden kun je leren gelukkig!

Hieronder een paar tips die je helpen ´the best & happiest version of yourself´ te worden…

  • Probeer je te focussen op de dingen die goed gaan in je leven. Doe de dingen waar je goed in bent en waar je blij van wordt!
  • Geniet van elke dag en wees dankbaar! Je was één van de gelukkige die vanochtend weer mocht ontwaken, je ademt, je krijgt een geheel nieuwe dag vol nieuwe kansen cadeau…Schrijf dagelijks ´s avonds is voor het slapengaan op wat die dag voor jou zo speciaal maakte. Wat waren de happy moments?
  • Deel liefdevolle momenten met dierbaren en vertel ze hoeveel ze voor je betekenen. Geef anderen vaker complimentjes en zie hoe jij happy wordt door een ander happy te maken met jouw daden en woorden.
  • Vermijd is een dag of twee het nieuws/ de kranten…Vaak hoor of lees je daar, vooral tegenwoordig, alleen maar unhappy nieuws. Oorlogen, virussen, doden, etc. Niet iets waar je happy van wordt uiteraard. Vooral niet in de vroege ochtend! Focus je even een week op de natuur & de omgeving om je heen en laat het wereldnieuws even aan je voorbij gaan!
  • Ga lekker vroeg slapen en sta eerder op. Zo kan je nog een heerlijke wandeling maken voordat je naar werk moet, mediteren, in je journal schrijven of mediteren. Zie het als een extra uurtje ´ME´ time.
  • Pak je rust! Stress staat vaak aan het begin van een unhappy mood en gevoel.
  • Geniet van de kleine dingen in het leven. Je huisdier, de geur van de bloemen buiten, een heerlijk bakje thee of een telefoongesprek met je lief.
  • Zie alles als tijdelijk. Dat kan hoop geven in moeilijke periodes, want alles is tijdelijk! Dus ook problemen. Maar het kan aan de andere kant ook voorkomen dat je valse hoop krijgt. Geniet van het moment, het nu, het zijn. Morgen is nog onzeker, gisteren is geweest…Je hebt alleen maar vandaag! Leef met de dag en geniet!
  • Last but not least….zorg goed voor jezelf! Eet gezond en voel je fijner in je vel. Beweeg en maak die happy hormonen aan…Ga dansen, zing en leef!

Life is too short to be anything but happy! Onthoud dit goed! Leef in het nu, in het moment en wees dankbaar voor elke nieuwe mooie dag die jij kunt invullen naar eigen wens…Als je maar naar je hart blijft luisteren en je jouw eigen pad volgt! Namasté!

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *