Hoe voorkom je een herfstdip?

Blijf dit najaar ook lekker in je vel zitten met deze 10 tips!

De herfst is officieel nog niet begonnen en wij krijgen de komende dagen nog een paar heerlijke warme nazomerse dagen, maar daarna is het snel gedaan met de pret helaas. Dagen gevuld met regen en avonden waarbij de schemering alweer vroeg valt. Dat is uiteraard absoluut geen vooruitzicht om vrolijk van te worden. Vooral nu ook in Coronatijd dat een lekkere herfstbreak naar de Canarische eilanden of een heerlijk tropisch eiland er waarschijnlijk dit jaar niet in zit.

Toch is de herfst ook wel een mooi seizoen. De mooie kleuren van de bladeren in het bos, de heerlijke avondjes thuis onder een dekentje met een theetje en de gezonde strandwandelingen om uit te waaien in het weekend. Ik verheug mij hier in ieder geval op.

Het is nu precies een week geleden dat mijn tante onverwachts is overleden. Daar ben ik erg van geschrokken en het heeft mij ook wel weer wakker geschud. Het leven is niet eeuwig en kan zo in een seconde weer voorbij zijn. Probeer dan ook te genieten van elk moment in je leven. Iedereen heeft dromen. Dat is alleen maar goed. Maar probeer ook te genieten van het nu zolang je er alles aan doet om uiteraard je doel uiteindelijk te bereiken.

Zo is het ook met de herfst…de zomer loopt niet weg, maar is alleen even onbereikbaar straks. Hij komt gelukkig wel weer terug. Laten wij daarom proberen met zijn alleen de herfst positief te verwelkomen en dit jaar de dipjes over te slaan. Wellicht lukt het jou met onderstaande tips!

1. Maak een moodboard en met een overzicht van al je doelen, wensen en spaarplannen voor de toekomst. Check mijn vorige blog maar is

https://www.bespaarkatje.nl/2019/10/20/moodboards-a-bucketlist-een-3-jaren-plan-houd-je-doelen-voor-ogen-en-laat-je-dromen-uitkomen/
Moodboards – bucketlist – dromen – doelen – plan

Om je motivatie vast te houden is het goed en tevens ook nog is leuk om een bucketlist te maken en een moodboard. Een bucketlist geeft je inzicht in al die dingen die je nog graag ooit zou willen doen. Wellicht al volgend jaar zomer! Jouw ultieme droomwens moet daarop uiteraard op nummer 1 staan! Tevens kan je het aanvullen met andere leuke dingen. Zoals zwemmen met dolfijnen bijvoorbeeld (done! Zo leuk!) of een succesvolle blogger worden! Wat het ook is, schrijf het op en streep af wanneer iets gelukt is waar te maken!

2. Denk positief en lach!
Zoals de meeste van ons vrolijk worden wanneer het zonnetje weer een beetje begint te schijnen ergens in maart, zo chagrijnig kunnen sommige mensen worden wanneer het weer herfst wordt. Men is eerder geïrriteerd, moe, prikkelbaarder…Ik merk het op werk, in het ov en in winkels. Zijn wij dan zo beïnvloedbaar door een beetje regen people? Lees mijn vorige blog maar is even over een positieve mindset en hoe belangrijk het is om elke dag weer even gelachen te hebben…

https://www.bespaarkatje.nl/2019/10/21/wat-maakt-jou-op-deze-druilerige-herfst-maandagavond-weer-helemaal-blij/
Herfst – positief denken

3. Maak een blog aan en ga schrijven!
Het is echt heel simpel om een blog te beginnen! Als ik het kan, kan iedereen het 😉
Dingen van mij afschrijven en/ of verhalen of tips delen met mensen maakt mij blij. Wel moet je in eerste instantie gaan schrijven omdat jij dat leuk vindt om te doen! Niet omdat jij zo graag wilt dat andere mensen jouw verhalen lezen. Dat is bijzaak! Je doet het echt voor jezelf. Als een soort van therapie waarbij jij wellicht ook nog nuttige dingen vertelt die voor andere mensen ook weer waardevol kan zijn. Schrijf over jouw passie en je bent uren zoet! Houd je van lekker gezond eten? Start een foodblog! Ben je meer een reiziger? Begin een reisblog en vertel andere over jouw reiservaringen. Daar hebben andere mensen echt nog wat aan ook! Meer een kattenliefhebber? Ook helemaal leuk om over te schrijven! Of schrijf gewoon over jouw dagelijks leven. Hoe je je voelt, wat je meemaakt en uit wie je bent. Zie het als een soort van online dagboek waarbij jij jouw hart kunt luchten!

4. Trek er op uit!
Regenjas aan, kaplaarzen aan en go! Ga naar buiten en haal een frisse neus! Lekker wandelen door het bos. Maak mooie foto’s van de natuur in herfstsfeer. Laat je gedachten even los en geniet van het hier en nu.
Of waai lekker uit op het strand. Lekker lopen langs het water en verstand op nul. Ik vind het strand in elk seizoen in ieder geval prachtig!

5. Sport en mediteer
Inspanning en ontspanning met elkaar afwisselen is erg belangrijk en zorgt ook voor meer rust in lichaam en geest! Start met sporten (in de sportschool, het bos of gewoon lekker thuis) Zorg dat je volgend jaar zomer straalt van fitheid op het strand en vol trots je bikini body showt. Voor
je het weet zijn de koude herfst- en wintermaanden namelijk alweer voorbij.
Mediteer ‘s ochtends of voor het slapen. Het geeft je veel rust en zorgt ervoor dat je lichaam en geest in balans blijven.

6. Minimaliseer – Ruim je huis op!
Voor meer rust in je hoofd is een opgeruimd huis een must! Start daarom met minimaliseren. Minder meuk in huis zorgt voor balans en minder stress. Je hoeft minder op te ruimen, minder schoon te maken en je leeft niet in een huis vol met zooi. Dat geeft echt rust! Pak gewoon wekelijks een kamer aan en begin met het wegdoen van onnodige spullen. Een make over is uiteraard ook helemaal leuk! Volgend jaar zomer zit jij in een huis waar je jou helemaal zen in voelt! Ik ben van plan mijn keuken aan te pakken en te wrappen. Hopelijk heb ik daar de komende weken wat meer tijd voor!

7. Boek een lang weekendje weg
Ver weg zullen wij dit najaar waarschijnlijk niet kunnen gaan. Ook wat dichterbij huis wordt het waarschijnlijk lastig als je echt naar het buitenland wilt. Ibiza zit er dit jaar dan denk ik dan ook niet in dit najaar. Dat geeft niet. Ibiza wacht wel. Ik heb geleerd dingen los te laten. Het loopt zoals het loopt. Weinig verwachtingen, leven in het nu en genieten van mooie andere alternatieven die je anders nooit zou hebben ontdekt.
Boek deze herfst gewoon is een keertje een heerlijk knus bungalowhuisje in ons eigen mooie landje. Midden in de bossen of juist lekker aan de kust. Kom even helemaal tot rust! Niets moet, alles mag! Boeken mee, samen uitgebreid ontbijten, lange wandelingen door de natuur maken, goede gesprekken voeren en lekker uitslapen. Er zijn ook huisjes te boeken met sauna, zonnebank en bubbelbad. Relaxt toch?

Check onderstaande sites maar is voor de allermooiste aanbiedingen!

www.centerparcs.nl Voer de code SM2079 in en je ontvangt direct 35% korting op jouw boeking plus gratis 3 activiteiten en gratis voorkeursligging van jouw cottage!

www.landal.nl

www.roompot.nl

8. Schrijf je in voor een online cursus!
Wil je een andere richting op in je leven? Voel je je niet meer op je plek bij je huidige baan? Wellicht is de herfst/ winter periode dan een perfect moment om te starten met een cursus of studie! Neem niet zomaar van de één op de andere dag ontslag, want dan heb je geen recht op een uitkering en in deze onzekere tijd is het ook maar de vraag hoe snel je een andere baan zult vinden. Echter je richten op de toekomst en er nu al energie in steken om hopelijk over een tijdje wel een nieuwe uitdaging ergens anders (of bij hetzelfde bedrijf maar in een andere functie) aan te gaan is natuurlijk nooit verkeerd!

9. Leer een instrument bespelen of neem zangles!
Muziek maakt een mens vrolijk en laat je ook jouw gevoelens uiten. Dat lucht op waardoor jij ook minder snel gestrest zal raken. Heb je altijd al piano willen leren spelen? Ik zeg doen! Of kies je liever voor de gitaar? Aankomende zomer speel jij op het strand dan wellicht een mooie serenade bij zonsondergang….

10. En zo zijn er nog wel duizenden dingen die je kunt doen om die vervelende herfstblues te lijf te gaan dit najaar….leer naaien en ga je eigen kleding ontwerpen, begin met het schrijven van jouw eigen boek en vertel jouw verhaal, leer een nieuwe dans, lees alle boeken waar je nog niet aan toe bent gekomen, doe elke dag een half uurtje yoga om te ontspannen, leer heerlijke recepten maken en wordt een keukenprins/es, ga schilderen en uit je gevoelens en frustratie op die manier, plan alvast je volgende reis naar een ver tropisch eiland, etc etc.

Wellicht heb je zelf ook nog een paar goede ideeën? Als je er maar vrolijk van wordt en probeert te genieten van het NU, want NU komt nooit meer terug en het verleden ook niet. De toekomst is ook nog ver weg en die komt vanzelf wel. Daar verander je niets aan en kan jij ook niet versnellen! Geen reden dan ook om je daar in jouw NU momentje druk om te maken. Lees deze blog maar is over het leven in het NU

leven in het nu – tips

Een heel fijn weekend allemaal! Wees lief voor jezelf, tevreden en dankbaar…Je zult je er veel fijner en blijer bij voelen! Namasté!

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/456974693432228269/ – Dalai Lama Pinwords

Liefs, Lola


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *