Het magisch doekje – Slapen als een roosje!


Al sinds ik mij kan herinneren ben ik een slechte slaper. Ik word van elk wissewasje wakker. In de zomer krijg ik al hartkloppingen bij het naar bed gaan. Eenmaal in bed spits ik mijn oren uit angst weer wakker te worden gehouden door een vervelende mug…

In de winter heb ik weer last van koude oren en soms helpen de malende gedachtes in mijn hoofd ook niet echt mee om in te slapen.

Een tijdje heb ik het proberen op te lossen met een ontspannend wijntje voor het slapen, maar daar ga je alleen maar van plassen en alsnog word je dan een paar uur later wakker om vervolgens niet meer in slaap te kunnen vallen. Bovendien is elke dag wijn drinken ook niet echt gezond natuurlijk.

Nu heb ik er iets magisch op gevonden, al zeg ik het zelf. In de eerste plaats helpt het je ontspannen. Het zorgt voor rust. Je sluit jezelf even helemaal af van de buitenwereld. Tevens helpt het geluid te dempen en licht. Als bonus blijven je oren ook nog is warm.

Sinds een paar maanden slaap ik namelijk met mijn magisch doekje. Ik noem het doekje magisch, want voor mij verricht het wonderen. Ik slaap als een roosje. Het werkt therapeutisch, ontspannend en tevens als vervanging van oordopjes of watten en zelfs zonwerende gordijnen! Ik kan niet meer zonder.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 121555317_1279234939078614_1814620212333614531_n.jpg
magisch doekje – slapen als een roosje

Wel moet ik toegeven dat mijn magisch doekje in eerste instantie eigenlijk gewoon een oud kussensloop is die ik momenteel gebruik als magisch doekje. Echter ben ik dit weekend van plan een mooi lapje stof te kopen en mijn eigen magisch doekje te ontwerpen. Hoe leuk is dat? Jouw eigen ontworpen lapje stof die jou snel meeneemt naar dromenland! Dat maakt het doekje dan toch helemaal magisch of niet?

Een heel fijn weekend in ieder geval allemaal! Onthoud dat jouw lijf echt voldoende slaap nodig heeft. Ik roep altijd ‘slapen is tijdsverspilling en zonde van mijn tijd’, maar onze lichamen hebben het gewoon echt nodig om gezond te blijven. Onvoldoende slaap kan jouw immuunsysteem ook aantasten en dat willen wij nou juist net niet uiteraard in deze al onzekere tijden.

Stay safe! Namasté! Liefs Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *