Op deze druilerige zondagochtend was ik vanochtend al vroeg uit de veren. Met op de achtergrond een heerlijk Spaans deuntje en mijn lievelingsontbijt, zat ik alweer om acht uur met mijn neus in de studieboeken…Avocado/ ei toast….Zo jammie! Lees hier onder trouwens maar is waarom avocado’s zo gezond zijn…

Avocado, ei, toast – een heerlijke manier om ‘s ochtends wakker te worden…!
https://www.bespaarkatje.nl/2019/10/17/time-for-breakfast-avocado-ei-toast-offcourse-gezond-lekker-snel/

Dat is echter ook niet altijd geweest hoor, dat ik zo gezond ontbijt. Mijn voedingspatroon was tot een paar jaar terug heel anders! Gelukkig kan een mens veranderen!

Aangezien ik mij nu aan het specialiseren ben in natuurvoeding, ben ik erg bezig met biologische voeding en kruiden uit de natuur. Wist je dat keukenkruiden eigenlijk een soort van jouw medicijnenkastje zijn?

Een keukenkruid is een plant die wij kunnen gebruiken om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. Keukenkruiden kunnen echter een veel bredere rol spelen, want deze kruiden kunnen wij ook als geneesmiddel gebruiken of als preventief middel tegen bepaalde kwaaltjes.

Wist jij bijvoorbeeld dat bieslook licht ontstekingsremmend werkt en jouw weerstand verhoogd? Ik heb hieronder een aantal keukenkruiden voor jou op een rijtje gezet die ook erg goed zijn voor je gezondheid! Check it out!

 1. Basilicum
  Basilicum werkt licht kalmerend, ontsmettend en tegen maagpijn en misselijkheid. Ook gaat het gasvorming tegen.
 2. Gember
  Mijn favoriete kruid! Gember werkt verwarmend en geeft energie. Het is een sterke antioxidant. Gember ondersteunt de spijsvertering en bevordert de ademhaling doordat het zorgt voor een betere zuurstofopname. Tevens helpt het overtollig slijm af te voeren en werkt het ontstekingsremmend. En alsof dat al niet geweldig is bevordert het tevens de werking van de hartspier, werkt cholesterolverlagend en ondersteunt de werking van de gal. Powerfood nummer 1 als je het mij vraagt!
 3. Kamille
  Kamille werkt rustgevend en verbetert de stemming. Het ondersteunt tevens de spijsvertering en versterkt het maag- en darmslijmvlies.
 4. Kaneel
  Kaneel remt bloedsuikerschommelingen en bevordert vetverbranding.
 5. Koriander
  De één is er dol op, de ander kan de geur niet eens verdragen….Koriander, ik houd ervan! Koriander is een natuurlijke smaakversterker die gerechten pikanter maakt. Koriander helpt bij maagzweren en darmontstekingen. Het voorkomt winderigheid en helpt tegen diarree en buikkrampen.
 6. Kurkuma
  Kurkuma (geelwortel) is een plant uit de gemberfamilie en ondersteunt, net als gember, de lever bij het ontgiften. Het gaat krampen tegen en beschermt tegen schimmels en bacteriën in het lichaam. Wist jij trouwens dat kerrie een mengsel is van kruiden waarvan kurkuma het meest kenmerkende onderdeel is?
 7. Munt
  Munt werkt verzachtend voor de maag en is een ontstekingsremmende antioxidant. Munt werkt pijn verlichtend en doet stemmingswisselingen afnemen. Vooral de olie in munt zorgt voor een verhoging van de motivatie, werkt kalmerend bij hoofdpijn en bevordert de spijsvertering. Een aanrader is dan ook om een half uur na de maaltijd een kopje verse muntthee te drinken.
 8. Peterselie
  Peterselie helpt bij maag- en nierklachten en is vochtafdrijvend. Het verlaagd de bloeddruk en ondersteunt het immuunsysteem.
 9. Salie
  Salie is effectief tegen keelpijn en amandelontsteking. Het werkt kalmerend, ontsmettend en koorts verlagend. Tevens werkt het bij slapeloosheid en preventief ook tegen bepaalde huidziekten. Het helpt ook bij de genezing van zweren.
 10. Tijm
  Tijm wekt de eetlust op en bevordert de spijsvertering. Het is een antioxidant en helpt tegen verkoudheden van de bovenste luchtwegen. Het houdt deze open, zodat ademen makkelijker gaat.

Een kopje kruidenthee is daarom ook een ideaal middel om jouw lichaam op natuurlijke manier gezond te houden. Momenteel ben ik, terwijl ik aan mijn blog werk, aan het genieten van een heerlijk kopje Yogi thee. Ginger Orange. Fruitig-pittige gember, sprankelende sinsaasappel en bevleugelende citroen. Verse kruidenthee is uiteraard een beter alternatief als je echt aan je gezondheid wilt werken, echter voor nu is deze thee heerlijk verwarmend en geeft het mij nieuwe inspiratie en energie! Probeer het is zou ik zeggen!

Volgend weekend wil ik mijn keuken gaan wrappen. Wat dat is? Check dit filmpje maar is op onderstaande site. Een goedkoop alternatief voor een nieuwe keuken! Uiteraard zie je het eindresultaat in één van mijn volgende blogs. Wellicht inspireert het jou ook om jouw eigen keuken op te pimpen!

https://www.izaa.nl/zelf-keuken-wrappen/

Ondanks de regen hoop ik dat jouw zondag net zo heerlijk en ontspannen voelt voor jou als voor mij! Ik drink mijn theetje op en ga richting mijn yogamat. Op deze regenachtige dag is een meditatie gewoon een heerlijk cadeautje aan jezelf! Zoals op het kaartje van mijn thee staat…Just let things come to you…Fijne dag! Namasté!

Yogi thee – Just let things come to you…!

Liefs, Lola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *