Ga jij voor wat je wilt? Of laat je je geluk bepalen door anderen?

Op social media zie ik dagelijks spreuken voorbij komen als ‘volg je hart’,’maak je dromen waar’, etc. Maar is dat tegenwoordig wel zo makkelijk? Op diezelfde social media zie ik namelijk ook weer dingen voorbij komen waarbij mijn hart jankt.

Alles wordt maar duurder en duurder, tijd voor jezelf heeft men tegenwoordig nog maar amper. De zin om te sporten glipt ook weg na een lange dag op werk. Tijd met familie en je gezin is er nog maar nauwelijks. Ieder gaat zijn eigen weg na een drukke dag.

Het moderne leven is zo gehaast! Men werkt alleen maar om te overleven of om een huis te kunnen betalen waar hij/ zij amper van kan genieten doordat men 40 uur moet werken om het huis te kunnen betalen.

Ik weet nog goed dat wanneer ik vroeger uit school kwam mijn moeder mij opwachtte met een bakje thee en een lekker koekje. Wij kletsten samen, hadden echt quality time. Nu gaan de kids naar de voorschoolse, school en vervolgens nog naar de naschoolse opvang om thuis in bad te worden gestopt en dan naar bed te moeten. In het weekend zijn ouders vaak druk waardoor quality time met het gezin er vaak inschiet.

Waar is die goede oude tijd gebleven? Ik mis het echt! Vroeger (oh wat klink ik nu oud!) kon ik zo een baan opzeggen als ik het er niet meer naar mijn zin had om vervolgens de dag erna te kunnen kiezen tussen drie andere banen waar ik gelijk weer aan de slag kon. Tegenwoordig blijft men maar vastklampen aan een baan, alleen uit financiële nood. Het huis moet toch betaalt worden, ik snap het. Er moet gegeten worden. Helemaal mee eens! Maar betekent dit dat wij nu bang moeten zijn om onze dromen te volgen?

Elke week maar weer verlangen naar het weekend om vervolgens uitgeteld voor de bank te hangen? Zwoegen tot je pensioen om misschien de dag daarna te overlijden? Is mentale en geestelijke gezondheid dan helemaal niet meer belangrijk tegenwoordig? Zijn wij robots geworden van een maatschappij waarbij 1 op de 3 mensen een burnout op loopt? Of doen wij het zelf?

Waarom namelijk niet gaan voor wat je echt graag wilt? Maak die wereldreis, verkoop je huis en ga kleiner wonen (goedkoper), neem ontslag en begin voor jezelf! Leef!

Wellicht is het namelijk niet de maatschappij, de tijd, de economie maar zijn wij het zelf! Ons kudde gedrag die ervoor zorgt niet te luisteren naar jezelf en die je bang maakt door je naar andermans meningen te laten luisteren. Hoe ook op diezelfde social media het beeld wordt geschept dat het gevaarlijk is om risico’s te nemen. Maar nemen wij dan sowieso geen risico door onze gezondheid op het spel te zetten en niet ons hart te volgen?

Ik begin een schaap te worden, ik merk het aan alles. Bang voor het onzekere en blijf hangen in iets waar ik het liefst morgen mee wil stoppen. Ik hoor het geblaat om mij heen en ik voel gegrom opkomen…mijn hele lijf trilt….Mijn schapenvacht valt van mij af en ik ren…ren op de kudde af…Weg van mij jullie! Ik doe hier niet meer aan mee….Pff…gelukkig was ik maar een wolf in schaapskleren….!

Gooi mij maar voor de wolven en ik kom terug, de roedel leidend!

Fijne dag allemaal en wees niet bang je dromen te volgen! Denk positief! Denk: gooi mij maar voor de wolven en ik kom terug; de roedel leidend!

Namasté! Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *