F*ck de liefde & ga naar Ibiza!

Emigreren naar Spanje, dat wil ik al een hele tijd. Het liefst naar Malaga of Ibiza. Maar ja…Wat als je hem maar niet kunt loslaten terwijl je hem eigenlijk eerlijk gezegd nooit echt bezeten hebt?

Liefde! F*ck de liefde! De nieuwste romcom. van Nederlandse bodem. Ik vond het een heerlijke film maar daarnaast ook best confronterend. De liefde is een vaag iets. Niet te beschrijven en niet te sturen! Het is er of het is er niet. Of het is er, maar echter voor maar heel even…

Screenshot 2019-10-06 at 09.22.42

Diep in je hart weet iedereen vaak gelijk al wel of het goed voelt of niet in een relatie, maar soms is het gewoon fijner om je vast te houden aan utopische waanbeelden als ‘hij/zij verandert wel’, ‘hij/ of zij heeft het nu even moeilijk’, ‘iedereen maakt fouten’ of de klassieker ‘geef hem/ haar wat tijd’

Ik zeg expres hij/ zij want het zijn niet alleen de mannen die tegenwoordig angst hebben lijkt om zich te settelen. Ik ken genoeg vrouwen die ook hun vrije leventje niet willen opgeven of bang zijn om aan hun gevoelens toe te geven. Want liefde is naast dat het een mooi iets is natuurlijk ook gewoon ook wel iets onvoorspelbaars en eng. Je weet nooit waar het toe zal leiden.

Echter gun hem/ haar wat meer tijd is echt de grootste fout die je kan maken. In de liefde is het naar mijn mening gewoon zo van ‘what you see is what you get’. Daar ben ik inmiddels al wel achter. Want hoeveel tijd van je leven wil je iemand geven waarbij jij in zijn/ haar tijd niet prioriteit nummer 1 bent? 1 week, 2 maanden, een half jaar of in mijn geval bijna 10 jaar?

Screenshot 2019-10-06 at 09.23.26

Begrijp mij niet verkeerd! Ik ben geen pessimist hoor, alleen een daydreamer die eindelijk haar ogen heeft weten te openen. Liefde is iets heel moois! Maar wees wel realistisch. Het moet gewoon goed voelen.

 

 

Mijn advies? Begin met de liefde voor jezelf! Doe wat goed is voor jou, je lijf en ziel en deel deze liefde met diegenen die lief voor jou zijn! Neem risico’s! Wordt verliefd, f*ck it, volg je hart en als het er van komt…val keihard op je bek! Blijf echter daarna niet jaren hangen, maar move on! Loslaten doet pijn, maar de liefde voor jezelf overwint alles!

Screenshot 2019-10-06 at 09.24.59

Gelukkig is liefde veel meer dan het hebben van een relatie uiteraard. Ik heb zeker lief! Zo voel ik liefde voor mijn naasten, mijn lieve pluizenbol, houd ik ervan om te reizen en heerlijk te koken etc etc. Echter houd ik ook nog steeds wel een klein beetje van hem. Maar dat is niet erg, zolang je maar het meest van jezelf blijft houden en doet wat goed voor jouw karma is! Follow your dreams en laat niemand je daarbij tegenhouden.

Als het voorbestemd is zal het gebeuren, zo niet…laat het dan los! Nieuwe deuren zullen zich open. Wellicht voor mij op Ibiza...!

Screenshot 2019-10-06 at 09.26.44

Een hele fijne zondag! Namasté!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *