(Be)spaar jij ook op liefde?

Vandaag is het Valentijnsdag! Een dag om volgens de commerciële wereld elkaar de liefde die je voor elkaar voelt te tonen door middel van geld te spenderen. Ik doe daar niet aan mee! En niet alleen om dat ik op dit moment semi single ben of wil besparen, maar gewoon omdat ik het onzin vind! Je zou elke dag van elkaar moeten houden (en van jezelf!) en dat moeten laten blijken en niet door middel van cadeautjes of alleen één dag in het jaar!

Waarom wachten tot Valentijnsdag om elkaar te zeggen dat je van elkaar houdt? Waarom niet elke dag gewoon lief zijn tegen elkaar en respect voor elkaar hebben? En dan heb ik het niet alleen over stelletjes, maar gewoon lief zijn voor je medemens (en dier!). Elkaar waarderen, respecteren en proberen te begrijpen. Niemand weet of voelt wat er in een ander op het moment omgaat. Wees lief voor elkaar, maar ook vooral voor jezelf!

Bespaar dus absoluut niet op liefde, maar op materiële zaken die niets met liefde te maken hebben! Kook vandaag gewoon gezellig samen. Ga een heerlijke strand- of boswandeling maken met je geliefde of je trouwe viervoeter, kijk een gezellig filmpje knus op de bank, probeer is samen een paar nieuwe yoga poses of kruip gewoon lekker onder de dekens om te knuffelen. Liefde heeft niets met geld te maken namelijk. Althans, in mijn optiek. En al helemaal niet als het alleen voor de buitenwereld wordt gedaan.

Het lijkt de laatste tijd meer een competitie te worden wie het duurste cadeau heeft gekocht voor zijn/ haar partner dan dat er sprake is van liefde. De rest van het jaar hoor ik ze alleen maar klagen over hun partners namelijk. Dat hij/ zij er nooit is, vreemd is gegaan of dat de verliefdheid over is. Dan ben ik van mening dat je wel moet besparen op liefde en vooral jezelf moet besparen voor verdriet…

Liefde begint namelijk met liefde voor jezelf, want hoe verwacht je anders dat iemand van je zal gaan houden als je niet in eerste instantie van jezelf houdt? En omgedraaid, hoe verwacht je liefde te kunnen geven als je niet in staat bent om van jezelf te houden?

Valentijnsdag, de dag van de liefde dus. Aldus, volgens de commerciële wereld! Niet in mijn wereld. Ik ben een happy semi single 😉 in de bloei van mijn leven! Door yoga heb ik weer de waarde van mijn eigen ik ontdekt. Luister daarom gewoon altijd naar je gevoel, naar je hart. Die weet het meestal gewoon het best.

Laten wij daarom toch nog iets moois van deze commerciële dag maken en vooral heel veel liefde aan elkaar en aan jezelf geven! Is dat niet veel mooier dan een grote bos bloemen van minstens 20 euro die over een paar dagen alweer verwelkt is? Weet je nog dat leuke gedichtje in je poëziealbum van vroeger?

“Rozen verwelken, schepen vergaan, maar mijn liefde voor jou zal altijd blijven bestaan…”

Dus wees niet bang! Ga ervoor! Uit je liefde, laat het zien…Houd je gevoelens vooral niet achter! Maar wees ook eerlijk tegen jezelf! Is de liefde voorbij? Bespaar dan ook op de liefde die je in je hebt en kies voor jezelf! Wees lief voor jezelf want de enige zekerheid die wij in ons leven hebben, is dat je sowieso je hele leven met jezelf moet doorbrengen…!

Een hele fijne Valentijnsdag vandaag allemaal! Spread the love! Maar doe dat ook gewoon nog morgen en de dag erna en erna en erna 😉

Namasté! Liefs, Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published.