Ayuverdische lente detox

De eerste zonnestraaltjes komen door. Nog even en de lente is weer aangebroken. Ben jij er klaar voor? Zowel mentaal als fysiek? Of zijn jouw lichaam en geest ook beland in een soort van onwerkelijke toestand waar vooral moeheid, desinteresse en negativiteit heerst?

Ik ben een tijdje offline geweest, want ook bij mij zijn de gebeurtenissen van het afgelopen jaar niet in mijn koude kleren gaan zitten. Dat is ook helemaal niet zo gek! Na een koude winterperiode en door alles wat er nu speelt in de wereld omtrent Corona bouw je gewoon veel sneller een schild om je heen en kruipt je er het liefst zo diep mogelijk in.

Het nadeel alleen is dat je je meestal daardoor nog futlozer gaat voelen en down. Met de zon weer volop te midden van ons is het nu dan ook de perfecte tijd om uit dat schild te kruipen en in actie te komen!

Ayuverda kan je daarbij helpen. Wil je een mooier lichaam, een veerkrachtiger geest en een fitter lijf? Als je antwoord ‘ja’ is dan raad ik je aan mee te doen aan mijn Ayuverdische lente detox!

Wat is Ayuverda eigenlijk? Ayuverda is een vijfduizend jaar oude, beproefde gezondheidsleer die je lichaam en geest in een staat van welzijn en balans brengt door middel van eenvoudige dagelijkse handelingen, kruiden en voeding. Het woord zelf betekent namelijk niets anders dan ‘de wetenschap van het leven’. Ayuverda zal jou helpen jezelf beter te begrijpen en inzicht geven in wat het betekent negativiteit om te zetten in iets positiefs. Het uitgangspunt is dat je in harmonie bent met zowel je ware aard als met je omgeving. Het vinden van je eigen specifieke balans zal je helpen een leven vol gezondheid en geluk te leiden.

De zoektocht naar je ware ik vereist echter wel dat je oprecht eerlijk bent ten opzichte van jezelf en dat je bewust wordt van elk deel van je lichaam en leven. Dit betekent ook dat je tot het besef komt dat alles wat je doet, vanaf het moment dat je ‘s ochtends wakker wordt tot het moment waarop je ‘s avonds gaat slapen, een effect heeft op de balans van je lichaam en geest.

Laat de dieetdogma’s achterwege en begin je beste leven te leiden, de hele dag! Doe je mee?

Dit is jouw leven en je verdient het om er controle over te hebben. Elke calorie tellen zal je niet helpen om een gezond figuur te behouden. Jezelf definiëren op basis van het voedsel dat je eet, zal je geen vrijheid geven als het gaat over eten. Jezelf plezier ontzeggen betekent niet dat je gezond bent. Om je fijner in je lijf te voelen moet je ruimte laten voor verandering en acceptatie. Het zal je helpen een unieke balans te tussen lichaam en geest en er voor zorgen dat je makkelijker beperkingen en oude patronen los kunt laten.

Ben je klaar om diep te duiken in wie je bent? Schrijf je dan in voor mijn 5 weekse online cursus: Ayuverdische lente detox waar ik jou help jouw dosha type te vinden, je een op maat gemaakt voedingsschema van mij krijgt en begeleiding in het vinden van je ware ik door middel van opdrachtjes, oefeningen en handelingen voor een gezonder lichaam en een positieve geest. Wij hebben 1 op 1 contact via Zoom en via de mail. Na de cursus zul je merken dat je lijf weer vol energie zit en je dingen van jezelf hebt ontdekt die je waarschijnlijk nog niet eerder wist! Gun jezelf deze heerlijke ervaring en doe mee! Starten is iedere dag mogelijk!

Wil je liever gelijk zelf aan de slag? Koop dan het geweldige boek van Noelle Renée Kovary. In ‘Perfect in balans met Ayuverda’ helpt ze jou jouw levenstijl ontdekken die bij jouw dosha-type past voor meer gezondheid, vitaliteit en geluk!


Een hele fijne dag! Namasté!

By Lola

Leave a Reply

Your email address will not be published.